miercuri, 19 august 2009

CINCI PLANTE ANTICANCEROASE

NOROCELUL
(Sedum telephium)
- plantá ornamentalá de grádiná;
- a tratat cancer de col uterin stadiul III.
Se scot rádácinile plantei din pámänt, se spalá foarte bine, se piseazá ßi se pun íntr-un borcan de culoare albá, päná se umple pe jumátate. Se toarná deasupra alcool alimentar de 300 – 400 , apoi se pune capacul. Se lasá borcanul 10 zile la soare, ínchis ermetic agitändu-se zilnic pentru o mai buná extracþie a principiilor active. Dupá 10 zile lichidul se filtreazá, iar din preparatul obþinut se ia cäte o lingurá ínainte de cele 3 mese.

C I M I S I R U L
(Buxus sempervirens)
-folositá ca gard viu.
Se recolteazá prin táiere 300 gr. din värfurile fragede de la cimisir (crengutele cu frunze) si cätá vreme sunt proaspete, se taie foarte márunt, ca varza pentru salatá. Se pune la macerat aceastá cantitate de plantá proaspátá ín 2 litri de alcool de 300 – 400 íntr-un borcan ermetic ínchis, timp de 7 zile. Dupá trecerea acestei perioade de timp se filtreazá amestecul prin tifon iar preparatul obþinut se pune ín sticluþe mici, ínchise la culoare. La ínceput, ín primele 5-7 zile se ia cäte o lingurá din acest extract diluatá ín jumátate de pahar cu apá, de 3 ori pe zi, ínaintea meselor principale. Apoi se administreazá, vreme de 2 luni, cäte o lingurá din acest extract, diluatá ín jumátate de pahar cu apá, de 3 ori pe zi ínainte de masá. Are un gust destul de neplácut ínsá efectele sale sunt exceptionale.
Acest preparat nu numai cá actioneazá, pe termen lung, ca inhibior al dezvoltárii formatiunilor maligne dar conferá si o stare imediatá de bine pacientului bolnav de cancer (la cäteva ore dupá administrare).
Cu acest remediu se trateazá cancerul de piele, cancerul de vezicá urinará si rinichi, cancerul de colon.
Frunzele acestei plante conþin un alcaloid, buxeniná G2 cu putrnicá actiune ínhibitoare asupra celulelor canceroase.

LIMBA BOULUI.
(Anchusa officinalis)
Administratá intern ímpiedicá proliferarea diferitelor forme de cancer, ímpiedicá sclerozarea tesuturilor si aparitia uzurii premature a organismului. Se recolteazá 1,5 Kg de plantá integralá (rádáciná, tulpiná, frunze, flori) si cät este proaspátá, se índepárteazá pártile uscate, se spalá rádácinile, apoi se dá prin masina de tocat. Peste aceastá cantitate de plantá se adaugá 3 litri de vin rosu natural si 2,2 g miere de salcäm dupá care íntreaga cantitate se amestecá foarte bine cu o lingura de lemn. Se lasá 5-7 zile la macerat íntr-un recipient bine acoperit, ín loc íntunecos, dupá care se filtreazá.
Tratamentul se face astfel: ín primele 5 zile se ia o linguritá de preparat cu 2 ore ínainte de fiecare masá de 3 ori pe zi. Dupá aceste 5 zile se iau tot cäte o linguritá, dar cu o orá ínainte de masá, timp de 2 luni.

ROSTOPASCA
(Chelidonium majus)
5 g de rostopascá (tulpini si frunze) uscatá si máruntitá se opáresc cu 1 litru de apá clocotitá si se lasá apoi sá se infuzeze 12 ore. Vasul sá fie smáltuit pentru ca infuzia sá nu intre ín contact cu metalele. Se strecoará, si peste extractul obtinut se toarná 200 g de miere de salcäm sau poliflorá, nu de alt fel, si se amestecá bine. Se ia 1 lingurá din acest preparat din orá ín orá, de 10 – 12 ori pe zi.

ULMUL
(Ulmus)
Se foloseste scoarta luatá de pe ramurile tinere, care au ca semn distinctiv faptul cá frunza se aflá la bazá, längá petiol, asimetricá. Aceastá scoarþá are efecte detoxifiante si depuratoare foarte puternice, utile ín bolile de uzurá precum guta, reumatismul si scleroza vaselor sanguine. Se taie ramurile tinere cu grosimea de maximum un deget, dupá care se curátá de coajá cu ajutorul unui cutit (cel mai usor se face aceastá operaþiune primávara, cänd scoarta nu aderá foarte puternic de tulpiná). Coaja se usucá si apoi se face din ea un decoct. Se iau 2-3 lingurite de scoartá uscatá máruntitá si se pun, de seara páná dimineaþa, ín 2 pahare de apá, cänd se strecoará. Se pune de o parte maceratul obtinut, iar planta rámasá se fierbe cu alte 2 pahare de apá, timp de 10 minute dupa care se lasá la rácit si se filtreazá. Ín final se combiná cele 2 preparate si se bea pe parcursul unei zile, timp de 2 luni.

Un comentariu:

  1. Am ascultat azi ca la radio,ca dupa testarea pe toate tipurile de cancer , s-a stabilit ca Pelinita (creste in Moldova si se aseamana cu pelinul), distruge celulele canceroase in cateva ore ,fara a afecta celelalte tesuturi sanatoase.

    RăspundețiȘtergere