sâmbătă, 8 august 2009

Cartilajul de rechin - o arma absolut necesara in vindecarea cancerului

Medicina alopata, la ora actuala, este neputincioasa in fata unui cancer in stadii terminale (III sau IV), insa tot ce poate oferi aceasta in prezent, este un tratament paleativ (si in nici un caz unul curativ). Prin intermediul materialului de fata prezint o alternativa la acestea sau, daca nu, un remediu cel putin complementar.
Foarte putini medici agreeaza sau nu prea stiu cum actioneaza cartilajul de rechin. Si anume, ca ANTIANGIOGENETIC (de la "angio" = "vas de sange"; respectiv "genesis" = "formare"), adica este inhibata formarea vascularizatiei din tumorile maligne solide (primare sau metastaze), acestea fiind astfel lipsite de aportul de oxigen si substante nutritive.
Concluzia fireasca este ca, la o doza bine stabilita, tumora primara si metastazele pot fi oprite din evolutie, iar sistemul imunitar isi va putea face treaba, adica sa omoare celulele neoplazice, care oricum nu mai sunt recunoscute ca "celule self".

Putini oncologi recomanda acest produs bolnavilor de cancer din Romania (posibil sub 1%). De ce? Este foarte simplu: nici in facultatile de medicina din Romania si nici in multe facultati de medicina din alte tari nu se spune nimic despre "produsele naturiste" in general, care nu sunt considerate medicamente, ci suplimente "with no medical claims" (adica nu este voie sa fie facute afirmatii medicale cu privire la utilizarea acestora), dupa cum spun anumite voci din forurile de avizare. Oare chiar asa sa fie?

Prin utilizarea produselor naturiste pe baza de cartilaj de rechin s-au obtinut in primul rand rezultate spectaculoase in multe boli ce au ca suport angiogeneza, precum: psoriazis, artroze, poliartrita reumatoida, retinopatie diabetica. Cele mai spectaculoase rezultate au fost consemnate in reumatisme, prin efectul antiinflamator pe care il exercita mucopolizaharidele care se afla in cartilajul de rechin, alaturi de proteinele cu efect antiangiogenetic si de sarurile fosfo-calcice.
Produsul "Shark Aid" poate avea un efect benefic pentru bolnavii de cancer. Acesta ajuta la oprirea neoformatiei nedorite de vase sanguine care alimenteaza celulele canceroase si are o influenta pozitiva asupra sistemului imunitar al organismului.
Cartilajul de rechin este unul dintre putinele tesuturi nevascularizate (care se hraneste prin imbibatie de la organele din jur) si care tocmai din cauza proteinelor cu efect antiangiogenetic din compozitie (substante active) manifesta un efect antitumoral deosebit. Un alt aspect interesant este dat de faptul ca rechinul este singurul animal care nu face cancer, intrucat in cartilajul acestuia proteinele antiangiogenetice sunt de peste 1000 de ori mai bine reprezentate decat in cartilajul oricarui mamifer. Administrat corespunzator, cartilajul de rechin pur si in concentratie corespunzatoare inhiba dezvoltarea retelei sanguine care asigura nutritia tumorilor (si deci proliferarea lor), iar in plus, prin glucidele din compozitie, cartilajul de rechin are efect imunomodulator si antiinflamator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu