luni, 3 august 2009

Cancerul si vointa

Debutul acestui razboi (cu cancerul), impune o mobilizare exemplara, cu aportul definitoriu al vointei, pentru a pune frana tendintei de a cheltui energia psiho-fizica in activitati/actiuni inutile sau nocive.
Vointa ne ajuta sa diminuam unele trairi emotionale sau reactii comportamentale, aparand organismul de suferinte si de cheltuieli inutile de energie, respectiv mobilizeaza gandirea si imaginatia pentru a diminua efectele negative ale necazului, cu ajutorul constientizarilor, autosugestiilor pozitive sau imageriei mentale.
Calirea vointei, pentru cei aflati intr-o asemenea situatie, se poate face prin autosugestie cu carater general si particular. In acest context se poate apela la o formula de autosugestie generala:
“Eu, numele si prenumele, sunt perfect sanatos si posed o vointa foarte puternica, cu care inving orice obstacol si ating orice scop stabilit”
Folosita cu ritmicitate si pe parcursul unui interval de timp mai indelungat, aceasta formula intareste vointa in general.
Vointa se caleste printr-un sir de rationamente mobilizatoare subordonate verbului TREBUIE, verb care se va transforma in stimul pentru declansarea eforturilor voluntare.
Trebuie constientizat faptul ca daca nu ne mobilizam vointa proprie, nimeni nu ne poate ajuta! Pot face afirmatia ca persoanele care asteapta un ajutor din partea medicilor sau a Divinitatii si nu se bazeaza in principal pe propriile forte, nu-si pot dezvolta niciodata vointe puternice. Evident nu trebuie ignorat aportul medicilor si al credintei.
Gravitatea acestei boli este data de capacitatea celulelor canceroase de a se raspândi în interiorul organismului, etapele în care are loc procesul de raspândire fiind insa ordonate, cancerul extinzându-se initial în tesuturile din apropiere. Pe acest fundal declansarea razboiului cu cancerul poate fi perceput si in plan temporar, fapt ce impune o mobilizare imediata a vointei prin infrangerea efectiva a mai multor obstacole, reprezentate de factorii stresanti psihici – durere, dezamagire, esecuri, tristete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu